Музикант иска да докаже, че Земята е плоска със сателити

Музикант иска да докаже, че Земята е плоска със сателити Макар че сме 2017 г. и науката е доказала и показала на човека много, все още има хора, които са убедени, че Земята е плоска. Сред тях е и музикантът B.o.B, който дори иска да го докаже, като изпрати сателити в Космоса. B.o.B дори е започнал кампания за набиране на финансиране в сайта GoFundMe. Той иска 1 млн. долара за "изстрелването на един или няколко сателита в Космоса". Целта им е проста: "да открият извивката". 
Музикантът е един от най-активните привърженици на идеята, че Земята е плоска. Той постоянно използва микроблога Twitter, за да повдига темата и да спори дори и с учени.Той очевидно не вярва на съществуващите сателити около Земята и иска да изпрати свои, които да потвърдят видяното досега. За целта иска голямата сума, което обаче предизвика доста критики, че той всъщност просто цели да вземе парите и да натрупа популярност.
Не се изискват никакви доказателства за наличието на проекта и B.o.B не представя такива. Той не казва как точно е достигнал до въпросната сума, какви ще са сателитите, как ще се изведат в Космоса и кога. The Verge отбелязва още, че извивката на планетата може да се види и без сателити срещу няколкостотин долара за метеорологичен балон и камера.
Недоволството изглежда е доста голямо, защото в крайна сметка GoFundMe реши временно да спре кампанията на музиканта. Представители на сайта казват, че тя ще продължи да набира средства, но те ще бъдат дадени на музиканта едва, след като от екипа се убедят, че парите ща бъдат използвани правилно.

 
30.09.2017, 12:42 часа
813 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha