Тъжна вест: Почина музикантът Том Пети

Тъжна вест: Почина музикантът Том Пети Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в Калифорния, съобщиха световните агенции. Новината беше потвърдена от семейството и на страницата му във Facebook.
Говорителката Карла Сакс, цитирана от АП, каза, че той е починал през нощта в понеделник в болница в Лос Анджелис, където е откаран, след като е открит в безсъзнание в дома му в Малибу след сърдечен арест.
Малко по-рано сайтът за светски новини TMZ съобщи, че Пети е приет в болница в тежко състояние след сърдечна криза. 66-годишният музикант е бил намерен в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс, според анонимни полицейски източници, цитирани от сайта. Той не показва никакви признаци на мозъчна дейност и е било "взето решение да бъде изключена системата за изкуствено обдишване", уточни TMZ в Twitter.
Пети е известен с хитове като "Free Fallin" и "American Girl". Неговата кариера е свързана с рокбандата "Хартбрейкърс" и със супергрупата "Травълинг Уилбърис". 
Пети и "Хартбрейкърс" започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в САЩ. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири надве концерта в Ню Йорк през ноември.
Пети създаде "Хартбрейкърс" в средата на 70-те години на миналия век. Рокмузикантът е съосновател през 80-те години и на супергрупата "Травълинг Уилбърис" заедно с Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.
 
03.10.2017, 09:52 часа
923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha