Дубай вече има своя криптовалута

Дубай вече има своя криптовалута Правителството на град Дубай пусна своя собствена криптовалута.
Икономическият отдел на града си партнира с едно от дъщерните си дружества, наречено Emcredit Limited и базираната в Обединеното кралство Object Tech Group Ltd., за да създаде emCash, пише "Бизнесинсайдър".
"Дигиталната валута има разнообразни предимства - по-бърза обработка, по-кратко време за доставка, по-малко сложност и разходи", се казва в изявление по темата на заместник-директора на икономическия департамент на Дубай Али Ибрахим. "Това ще промени начина, по който хората живеят и правят бизнес в Дубай, и отбелязва огромен скок за града с използването на иновациите, променящи света, подобряващи бизнеса и качеството на живот".
Ангажираните в проекта твърдят, че emCash използва последната блокчейн технология и е част от платежната система, наречена emWallet. Кредитното бюро в града Emcredit твърди, че EmWallet успешно се ползва за различни видове сделки - от "покупката на ежедневното кафе и плащането на такса за детска градина до плащането на таксите за комунални услуги и парични преводи" - с поддръжка на т.нар. NFC комуникации чрез смартфон.
03.10.2017, 15:09 часа
698 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha