Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков

Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария ще съди Христо Стоичков заради отправени към нея обвинения във франкизъм, пише БГНЕС, позовавайки се на местно издание.

Българският футболист и бивш нападател на Барселона обвини Сантамария, че дядо ѝ, баща ѝ и дори непълнолетният ѝ син са последователи на генералисимус Франсиско Франко - лидер на авторитарното правителство на Испания след победата си в Испанската гражданска война.

Стоичков изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя. Бившият национал на България определи като "пълен срам" действията на цялото правителство на Испания. Той направи това изявление пред мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, като се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си.
"Нейният дядо - франкист, баща ѝ също, тя самата, вероятно и синът ѝ. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", каза Стоичков.
04.10.2017, 10:23 часа
1251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha