"Локомотив" /Мездра/ спечели мемориалния турнир за деца "Семко Горанов"

"Локомотив" /Мездра/ спечели мемориалния турнир за деца "Семко Горанов" Общинският футболен клуб "Локомотив" /Мездра/ стана победител в III-я мемориален футболен турнир за деца "Семко Горанов". Състезанието се проведе днес на градския стадион "Локомотив".
На  II-ро място се класира отборът на ФК „Околчица” /Моравица/ с треньор Юлиян Георгиев. III-ти бяха децата от ”Скала 2015” /Оселна/ с треньор Росен Николов,  а IV-ти отборът на СУ” Св.Климент Охридски” /Зверино/ с треньор Вихър Ганчев.
Станимир Николовски от отбора на ”Локомотив" /Мездра/ бе определен като най-добър вратар на турира, който не допусна нито едно попадение в своята врата. Голмайстор на състезанието с 6 точни попадения стана Явор Василев от ”Скала 2015”.
Наградите купите, медалите и грамотите на участниците бяха връчени от кмета на община Мездра инж. Генади Събков, основоположникът на турнира и бивш възпитаник на Семко Горанов- Павел Марков и дъщерите на забележителния мездренчанин- Галя и Таня Семкови.
Галя Семкова поздрави участниците в турнира и техните треньори и призова младите футболисти да не спират да спортуват:
 „Спортът взема много, но и дава много. Той ще ви направи уверени, дисциплинирани и както казваше баща ми ще ви направи истински хора. Желая Ви успех.”, каза още Галя Семкова. 
В словото си кметът отбеляза, че с участието на децата в турнира  всички ние отдаваме почит и уважение към нашия известен съгражданин Семко Горанов:
„Сигурен съм, че някъде отгоре Семко ни гледа в момента и че душата и сърцето му се радват, виждайки пълния стадион „Локомотив” . Поклон Семко и успех, мили деца.”, допълни инж. Събков.
Третият мемориален турнир по футбол за деца „Семко Горанов“ бе организиран от Община Мездра и ОФК „Локомотив – Мездра“. С него бе отдадена почит към паметта на известния треньор, футболист, спортен деятел и изтъкнат мездренчанин. Професионализмът и отдадеността на Семко Горанов към футбола най-силно липсваха в Мездра в момент, в който този спорт  беше изправен пред дилемата за своето съществуване и развитие от прекратяването на дейността на  предишния футболен клуб „Локомотив 2012“. По тази причина турирът не се проведе през 2016 година, както беше планиран в спортния календар. Тази година община Мездра и новосформираният общински футболен клуб възтановиха традицията, за да могат малките спортисти на Мездра да зарадват треньори, родители и съграждани със своите умения.
В  третото издание на турнира взеха участие 4 отбора със 71 състезатели.Бяха изиграни 4 срещи, в които бяха отбелязани 31 гола.
Днешната надпревара показа, че в общината расте талантливо поколение, което ще ни радва със своите изяви на спортните терени и ще защитава достойно честта на футболна Мездра.
05.10.2017, 13:48 часа
1043 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha