Яжте месо, за да не останете без коса

Яжте месо, за да не останете без коса Мъже, ако не искате рано-рано да оплешивеете, не пропускайте да включвате месо в менюто си, съветват британски експерти.
През последните години вегетарианският и веганският начини на хранене набират все по-голяма популярност. Мнозина загърбват месото, млякото и други животински продукти, следвайки примера на знаменитости като Кейси Афлек, Бионсе или Джаред Лето, или от здравословни съображения.
Експертите отчитат, че през последните 10 години броят на вегетарианците и веганите във Великобритания съществено се е увеличил. Лишаването от месо обаче крие заплаха за мъжете от нещо, от което повечето така или иначе се ужасяват - ранно оплешивяване. Причината е, че месото е отличен източник на желязо - важен елемент за космения растеж.
Изключването от менюто на месни продукти като свинско и пилешко води до недостиг на минерала и съответно до ускорена загуба на коса.
"Много хора загърбват месото, вероятно от вегетариански или вегански съображения, в резултат на което се лишават от желязо. Вярно е, че елементът може да се набави и от растителни продукти като спанак и сушени плодове, но този начин определено е по-труден, а рискът от дефицит остава", обяснява общопрактикуващият лекар д-р Хилари Джоунс.
Скорошно проучване, направено във Великобритания върху психологическия ефект от ранното оплешивяване установи, че близо 40 процента от мъжете под 35-годишна възраст, които не могат да се похвалят с достатъчно коса, проявяват симптоми на депресия.
07.10.2017, 15:15 часа
1057 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha