Радан Кънев: Байганьовщината е важен елемент от българската политика

Радан Кънев: Байганьовщината е важен елемент от българската политика “Хора като Антон Тодоров има много във властта. Байганьовщината е важен елемент на българската политика“, коментира бившият лидер на ДСБ Радан Кънев в понеделник пред Нова телевизия. Според него последните скандали около ГЕРБ не са плод на грешка, а на напълно осъзнат подбор на кадри.
“Всеки един отделен депутат на ГЕРБ е там само по една причина – че лидерът е гарантирал за него, че партийната машина за Цветанов работи за него. Не могат днес да кажат - случват се грешки. Грешки могат да се случат в демократична партия, а не в авторитарна. Лично лидерът носи отговорността за тях и да вземе да я поеме, като отстрани такива депутати и покаже, че има власт. Тези хора са хората Бойко. Сега той не може да се разграничи.”, каза Кънев.
Той допълни, че управляващите няма как да се разграничат от петъчния скандал Валери Симеонов с журналиста Виктор Николаев. Валери Симеонов увери Николаев, че лесно може да му се спретне “Викторгейт“, повечето медии разтълкуваха това като откровена заплаха срещу “журналист“. Според вицепремиера обаче става дума за шега. Той каза, че ще съди големите медии в страната, а част от неговите изявления бяха публикувани в сайта на Министерския съвет.
“Попадането на този текст в сайта на Министерски съвет трябва да има обяснение. Моята тревога е, че тук става въпрос за една обща нервност на властта. Управляващите са объркани, че нямат верен ход заради всички скандали с роднински назначения. Скандалът“Кумгейт” започна вътре в ГЕРБ и очевидно ще завърши там. По средата БСП подвикват. Тези подвиквания са опит да се демонстрира опозиция”,каза Кънев.
Според него обаче БСП не са опозиция.
“БСП и ГЕРБ са едно и също нещо и като кумове и като отношение към съдебната система. Те са едно и също нещо. В този смисъл ГЕРБ няма опозиция. Тези подвиквания на БСП са опит да се демонстрира опозиция. БСП подвиква, а когато се конструираше съдебната власт, те бяха в договорка“, допълни бившият десен лидер.
Той допълни, че в България има среда на натиск върху медиите, среда на натиск върху съда, което прави хората бедни.
09.10.2017, 09:21 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha