Иво Христов: Никога няма да ни приемат в Шенген и Еврозоната

Иво Христов: Никога няма да ни приемат в Шенген и Еврозоната Липсата на политика в България се замества със скандали. Но това не е политика, защото не показва истинските интереси на партиите, заяви в студиото на Би Ти Ви професор Иво Христов.
"Плевнелиев и Митов бяха случайни хора във външната ни политика, днес правителството води политика на ослушването. ние сме бита нация, излязохме от 20-ти век смачкани, смачкан ни е и елита. Той е некомпетентен, често продажен и затова не желае да взима ясно страна", каза още професорът.
Според него, сега не можем да не вземем страна в големия конфликт на Русия и САЩ, а това е труден избор. "За всеки експерт е ясно-България никога няма да влезе в Шенген и няма да й позволят да въведе еврото, ние не можем да сме фактор и ще се някъде настрани, нещо като Косово и Босна, посредствена държава", обясни Христов.
Той обясни, че в САЩ върви вътрешна война в техния естаблишмънт, стремежът е да се изнесе напрежението навън, в сблъсъка с Русия.
"Европа е в разкапано състояние, сложни отношения между САЩ и Китай и една много разтърсвана от проблеми Русия. Вижте какво направи Путин, той на практика подмени елита, губернаторите му са сменени почти изцяло", описа международното положение професорът.
Той изключи Русия да "допълзи на четири крака до Запада", въпреки проблемите на тази страна и недоволството на руското общество.   
09.10.2017, 19:31 часа
3377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha