Ученици тренираха за мениджъри в ОИЦ – Враца

Ученици тренираха за мениджъри в ОИЦ – Враца Областен информационен център - Враца посрещна девет участника в Деня на Мениджър за един ден. Учениците от врачанските училища  СУ „Козма Тричков“, СУ "Васил Кънчов" и ПТГ "Никола Й. Вапцаров заредиха офиса с  много  енергия.
Денят премина в две части: В първата, бъдещите мениджъри бяха запознати с основните дейности на центъра,  проследиха хронологично събития и  инициативи, организирани от ОИЦ –Враца през 2017г., както и с оперативните програми 2014-2020.
Втората част на деня премина в импровизирано състезание на тема : „Създаване на иновативен продукт или услуга за подобряване живота на хората“, разделени чрез жребии се   сформираха три отбора: Отбор „Управители“ в  състав Васил Пламенов Красимиров и  Борис Цветанов Новоселски от ПТГ“ Н. Й. Вапцаров“ и Ива Ивалинова Тодорова от СУ“Васил Кънчов“ представи иновативен продукт/софтуер и мини процесор, вместени в устройство с размерите на флашка за предооляване на езиковите бариери при комуникация;  Отбор Експерти „Комуникация, информация и логистика“ в състав Пламен Цветанов Начев и Цветомир Митонов Асенов от  ПТГ“Н. Й.Вапцаров и Тоника Планимирова Иванова от СУ“Васил Кънчов“ представиха продукт „TPC Industry“  осигуряващ защита на малките деца в детски столчета и Отбор  Експерти  „Информационно обслужване и управление“ в състав  Георги Николов Георгиев, Преслав Красимиров Ценов от ПТГ „Н. ЙВапцаров“  и Михаела Венциславова Генурова от СУ “Козма Тричков“ представиха продукт  “Blind Spot Glasses“, целящ помощ и  интеграция на хора със зрителни проблеми в градски условия.
По предварително изработен регламент, отборите разполагаха с 1 час за подготовка, 5 минути за представяне и 2 минути за въпроси и отговори. И трите отбора се представиха отлично, като идеите на младите предприемачи са  изключително иновативни и приложими.
В края на креативния ден,  мениджърите  бяха отличени със сертификати от името на инициатора на инициативата „Джуниър Ачийвмънт“ и подаръци, осигурени от ОИЦ –Враца. На раздяла, те  проявиха желание да участват в бъдещи инициативи на ОИЦ-Враца.
12.10.2017, 16:32 часа
2487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha