Скандали за фашисти, комунисти и националисти в парламента

Скандали за фашисти, комунисти и националисти в парламента Думите на депутата от "Обединени патриоти" Валентин Касабов срещу ДПС през вчерашния ден (12 октомври) предизвикаха бурни страсти на днешното заседание на Народното събрание.
Всичко започна, след като депутатът от БСП Антон Кутев поиска оставката на Валентин Касабов заради думите му, които конкретно звучаха "ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. вид хлебарка), които щъкат нагоре-надолу, много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме".
Кутев, освен че поиска оставка, обвини управляващите за шегичките им на фашистка тематика и обяви, че изказването на Касабов е било абсолютно недопустимо.
Декларацията на БСП обаче предизвика цяла тирада от управляващата коалиция.
„Като ви е страх не влизайте в парламента. Дайте пример, където националистите са смачкали някого или да са го изгонили. От какво ви е страх. Нима „Обединени патриоти" гонят някого от работа по политически признак, преследват някой за това, че е от различна религия и националност", заяви Юлиан Ангелов от патриотите.
„А ДПС над 20 години мачкат по различни общини местното население, без значение дали са българи, цигани или турци. Те да говорят за това кой мачка хората не е морално. Хората виждат какво правят ДПС вече 30 години затова резултатите им на избори ще намаляват. Те са формация, които единствено се интересува от това как да участва във властта, как да усвоява средства и да обслужва чужди интереси", обясни депутатът.
„Националистите сме били лоши, може да сме такива, но сме български националисти, а не сме националисти на чужди държави", коментира Юлиан Ангелов.
„Превърнахте парламента в махленски клюкарник, занимавате се с това кой какво бил казал. Ако ви е страх от някого за това какво може да каже какво правите в парламента", се обърна той към БСП.
Щафетата пое и Спас Гърневски от ГЕРБ.
„ Ваш депутат изсъска към мен „фашист" - но да наречеш някого така е по-малка обида, отколкото да го наречеш комунист, обяви Гърневски.
Той разкритикува Антон Кутев, че не го е опровергал нито веднъж, когато е взимал думата от трибуната на Народното събрание.
„Ваш депутат изсъска към мен с фразата „фашист", каза Гърневски. По думите му научно е доказано, че в България никога не е имало фашизъм. Цяла Европа и цивилизованият свят доказаха, че фашизмът е първият стадий на злото, а висшият стадий на злото е комунизма", каза депутатът от ГЕРБ.
Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България Антон Кутев поиска процедура по начина на водене и заяви, че Спас Гърневски не е имал нямаше никакво основание за лично обяснение.
„Аз изобщо не съм го споменавал. Казах „един депутат казал". Как се припознава в това „един депутат казал", е друг въпрос", каза Кутев.
Той се обърна към Спас Гърневски и му обясни, че не го е оборвал нито веднъж не защото не може.
"Причината сам ще и си я разберете. Не искам да влизам в този разговор по хигиенични причини", заяви Кутев.
И Тодор Живков искаше да ни смачка, не ни спряха нито дулата на автоматите, нито танковете по пътя на демокрацията.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също се включи и от парламентарната трибуна призова премиера Бойко Борисов да предприеме незабавно решителни действия.
"Отговорни са тези, които позволяват езика на омразата. За думите и действията на националистите отговорност носи ГЕРБ. Народът ви възложи отговорността за управлението на страната, не ви възложи включването на националисти във властта", заяви Карадайъ.
13.10.2017, 13:54 часа
1289 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha