На вниманието на Цветан Цветанов: Докога ГЕРБ ще толерира местни феодали и рекетьори сред управленския си елит?!

На вниманието на Цветан Цветанов: Докога ГЕРБ ще толерира местни феодали и рекетьори сред управленския си елит?! ГЕРБ Найден Шопов е феодала на град Пазарджик, разказват хора занимаващи се с бизнес в града. Шопов контролира голяма част от бизнес движенията в града, като много несъгласни с неговите действия бързо остават на сухо, съобщи сайтът nbox.bg.
"Найден Шопов е Делян Добрев за Пазарджик. На всички ключови места работят негови хора - той коли, той беси", разказва бизнесмен помолил за анонимност.
"Ако ситуацията стане напечена, Шопов почва да се крие зад името на шефа на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов", разказва още източника ни.
"Цял Пазарджик знае, че Шопов минава за близък човек на Цветанов и той се възползва от този слух на максимум", добавя бизнесмена.
Нека припомним, че областният координатор на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов бе осъден за укриване на над 108 000 лева данъчни задължения.Данъчното престъпление бе установено при проверка на "Булвеста" ООД, една от многото фирми, в които партийният лидер и крупен предприемач участва, съобщи преди около седмица "Пазарджишка Марица". 
Окръжните магистрати в Пазарджик признаха Шопов за виновен за това, че между 1 март 2011 г. до 15 февруари 2013 г. при условията на продължавано престъпление като управител на дружеството чрез счетоводителя си е избегнал плащането на налози в особено големи размери. 
По данни от 14-те справки-декларации, представени като доказателства по делото, държавната хазна е ощетена с 92 051,74 лева. Отделно не е внесен 16 157,41 лева корпоративен данък. 
Сумите от ДДС са икономисани, като не са отчитани част от приходите в чалготеката на Шопов в Пазарджик в периода от 1 ноември 2011 г. до 4 януари 2013 г. 
За продажбите в заведението избирателно се издавал и касов бон. Така местният шеф на ГЕРБ не отчел продажби за над 600 хил. лв. от 2011 г. до 2013 г. 
Присъдата, постановена от магистратите обаче е административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. До това решение на съда се е стигнало, след като до приключване на съдебното следствие Найден Шопов е внесъл изцяло в бюджета сумата от 92 051,74 лева заедно с лихвите. Това е и един от мотивите съдът да освободи Найден Шопов от наказателна отговорност. 
Присъдени са му и съдебните разноски - 680,70 лева. Присъдата не е окончателна. Може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд. 
През 2011 г. Найден Шопов бе избран за общински съветник, а 4 години по-късно се кандидатира неуспешно за кмет на Пазарджик. Собственик е на няколко казина и нощен клуб в града./nbox.bg
16.10.2017, 09:53 часа
1301 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha