Търсят главен инспектор по лозата и виното в Монтана

Търсят главен инспектор по лозата и виното в Монтана Териториалната дирекция на изпълнителната агенция по лозата и виното в Монтана обяви конкурс за главен инспектор, научи BulNews.bg. Изикванията към мераклиите за поста са да имат минимум висше образование с бакалавърска степен по специалност „Технология на виното“. Минимален професионален опит е две години в области, свързани с функционалните изисквания за длъжността. Изисква се и придобит IV-ти младши ранг.
Работата на главния инспктор се състои в осъществяването на контрол по спазването на изискванията на Закона за виното и спиртните напитки по отношение на контрола на лозовите насаждения. Той отговаря и за изискванията за гроздето, предназначено за производство на вино, гроздова мъст, продукти от грозде и вино и вината за съответния район в кръга на своята компетентност. Освен това трябва  и своевременно да докладва на началника на териториалното звено на Изпълнителна агенция по лозата и виното за дейността си. В задълженията му са и да поддържа регистъра на лозарските стопанства в териториалния му обхват, както и да извършва контрол по спазването на реда на засаждане, презасаждане, присаждане и изкореняване на лозовите насаждения.
С предимство ще се считат кандидатурите на мераклиите, които имат  компютърни умения и познават българското законодателство и европейското право в областта на лозарството и винарството. Изискана минимална степен на завършено образование:
Минималният размер на основната заплата за длъжността е 460 лева, като размерът се определя в зависимост от професионалния опит на спечелилия конкурса кандидат, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението.
Конкурсът ще бъде проведен на три етапа – практически изпит, решаване на тест и интервю. Документи се подават до 23 октомври.
17.10.2017, 08:04 часа
719 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha