Бунтът срещу скъпата вода успя: Намалиха цената й за Вършец, Чипровци и Георги Дамяново

Бунтът срещу скъпата вода успя: Намалиха цената й за Вършец, Чипровци и Георги Дамяново След масовите протести в Монтанско срещу рекордното поскъпване на питейната вода, от КЕВР намалиха цената и вече ще 1.17 лв. на кубик, съобщи депутатът от ГЕРБ Дилян Димитров.
„Ангажирахме се с този проблем, защото видяхме, че хората действително изпитват трудности. В определянето на новата единна цена на водата не бе взета предвид социалната поносимост на жителите от тези краища и възникна напрежение. Успяхме да извоюваме по-евтина вода“, заяви Дилян Димитров.
За целта е пристигнало писмо от МРРБ, съгласувано с Комисията за енергийно и водно регулиране. До решението се стигна след протеста във Вършец на 10 октомври, в който се включиха и жители на Чипровци и Георги Дамяново.
Народните представители от ГЕРБ- Монтана и областният управител Росен Белчев водиха преговори с министерството на регионалното развитие и благоустройството и настояваха цената на водата да се вдига плавно- стъпка по стъпка.
3 050 жители от община Вършец участваха в подписката до омбудсмана, КЕВР и областния управител, който е и председател на "ВиК" асоциацията за област Монтана против шоковото поскъпване от 110%. За община Вършец в районите, където има канализация и пречиствателна станция новата крайна цена бе 2.72 лв за кубик или 3 лева, а сега става 1.17 лв.
16.10.2017, 22:29 часа
7985 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha