Пазете се! 15 вируса ни атакуват заради топлото време

Пазете се! 15 вируса ни атакуват заради топлото време Синоптиците прогнозират топлото време да се задържи до края на седмицата. Слънчевото време обаче крие и рискове за здравето. Резките промени водят до невъзможност на организма да се адаптира, до спад на имунната защита. Личните лекари от своя страна отчитат ръст на болните от вирусни инфекции. 15 вируса ни атакуват тази есен, съобщи наскоро директорът на центъра за заразни болести - професор Tодор Kантарджиев.
"Летните вируси още не са си тръгнали, а зимните вече дойдоха. В момента има голямо разнообразие от вирусна патология". Това заяви пред Нова тв д-р Гергана Николова.
Есенно-зимните вируси са придружени с висока температура, болки в мускулите, хрема и болно гърло. Д-р Николова съветва да се вземат превантивни мерки срещу грипа, който предстои през декември и януари. Според нея е необходимо на по ранен етап хората да се обърнат към личните си лекари за съвет как да се предпазят. 
"Спорт, разходки, повече плодове и зеленчуци, проветряване, почистване на подове и повърхностинамалят риска от заболяване", съветва лекарят. Тя обясни, че ниските температури са обострили сериозно заболяванията на опорно-двигателния апарат.
"Нараснаха пациентите, тази игра във времето съвпадна със старта на учебната година", поясни Николова. И допълни, че е имала случаи с три инсулта за ден.
17.10.2017, 09:48 часа
1277 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha