Съдят журналистка за неплатени данъци върху пари от КТБ

Съдят журналистка за неплатени данъци върху пари от КТБ В Софийски градски съд тръгна делото срещу журналистката Соня Колтуклиева, която е обвинена в данъчно престъпление.
Тя беше привлечена като обвиняема по отделени материали от делото за фалита на КТБ. Това е първото дело от десетки други подобни. Според данните Колтуклиева е получавала пари от КТБ без да плаща данъци върху тях, предаде БТА.
По време на разследването стана ясно, че в банката е намерен архив, в който фигурира всяко плащане за политици, журналисти или спортисти. То е придружено от резолюция на самия Цветан Василев. Всички искания за финансиране са били пращани до секретарката му и той ги е одобрявал. 
Такава резолюция е намерена за Колтуклиева като е направена проверка дали журналистката е платила данъци върху тези пари. Става дума за сумата от порядъка на 30-40 хиляди лева, пише "24 часа". 
Междувременно делото за фалита на банката вече е в съда. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са обвинени 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всеки от обвинените.
17.10.2017, 11:44 часа
599 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha