Малина Николова с поредица събития по повод 10-годишнината на България в ЕС

Малина Николова с поредица събития по повод 10-годишнината на България в ЕС Информационни събития, посветени на десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, ще проведе областният управител Малина Николова, съвместно с общини и читалища. Инициативата е на Министерството на Българското председателство на ЕС 2018, в партньорство с областните администрации. Събитията са част от предвидените дейности по реализацията на работната програма на комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. 
Целта на комуникационните инициативи е широката общественост да бъде информирана за ползите на Република България от членството в ЕС, да се провокира интересът на гражданите от различните населени места към представените теми, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС и възможните механизми за ефективно партньорство и постигане на общи цели на институции и организации. 
За по-широко регионално покритие, комуникационните инициативи се провеждат извън областния град.
Три от събитията, които се провеждат съвместно с общините, са с начален час 16.00 ч. в общинските центрове Бяла Слатина на 20 октомври в Културен дом – Зала 1, Оряхово на 10 ноември в Зала „Арена“ и Козлодуй на 24 ноември в Дом на енергетика. Инициативите ще преминават в два модула, включващи презентация за ЕС и културно-творческа програма. В събитията са поканени да участват евродепутати, народни представители, министри и техни заместници, представители на бизнеса и неправителствените организации, ученици в гимназиален етап и граждани.
Културни инициативи, свързани с 10-та годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС са предвидени и в четири читалища от областта. Първата инициатива ще се проведе на 4 ноември от 11.00 ч. в Народно читалище „Огнище“ – с. Челопек, а втората - в Читалище „Христо Ботев“ с. Войводово на 11 ноември от 11.00 ч. Читалище „Никола Йонков Вапцаров 1924“ в гр. Криводол е домакин на 17 ноември от 16.00 ч., а събитието в Читалище „Съзнание 1899“ с. Типченица ще се проведе на 18 ноември от 11.00 ч. 
17.10.2017, 14:52 часа
680 1
Коментари

Za6to se ma4i6, svinke?

17.10.2017, 19:02 часа
Sled kato opravi bolnicata, sega i veselja po selata organizira svikata Malina. Boko da te maha, 4e ne iska da 4ue za Vraca. Ima v gerb umni za posta, s opit. Ceco Vasilev. 4ovek na Peca Turboto. Ne stava za MVR 6ef, no za oblasten e priemliv.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha