Митничари откриха близо 3 000 кутии с цигари на рентгена в Оряхово

Митничари откриха близо 3 000 кутии с цигари на рентгена в Оряхово Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа, съобщават от Агенция "Митници". Задържани са 2928 кутии с валиден български бандерол, които превозвач на бяла техника опитал да пренесе, укрити в кашони на хладилници. 
Товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15.10.2017 г. Шофьорът представил документи за превоз на хладилници от България за Великобритания. Превозното средство е отклонено за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал укрити стоки в кухини в предния край на кашоните с хладилници. При извършената  физическа проверка от  местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от различни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.
Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство. Работата по случая  продължава. 
18.10.2017, 11:42 часа
1341 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha