По нова формула ще изчисляват заплатите на министри, заместници и началници на кабинети

По нова формула ще изчисляват заплатите на министри, заместници и началници на кабинети Правителството одобри нов начин за определяне на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на министър-председателя, на заместник министър-председателите и на министрите, като направи изменения и допълнения в ПМС №67 от 2010 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности.
Основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на политически кабинети ще се определят в процент от основната месечна заплата на министър, като по този начин ще се поддържа определена йерархия на възнагражденията в контекста на спецификата на функциите им. Така размерите на основните месечни заплати на заместник-министрите и на началниците на кабинетите на заместник-министър председателите ще бъде 85 на сто от основната месечна заплата на министър, на началника на кабинета на министър-председателя - 90 на сто от основната месечна заплата на министър, а на началниците на кабинетите на министрите - 80 на сто от основната месечна заплата на министър.
Необходимите средства за изпълнение на постановлението ще се осигуряват в рамките на утвърдените средства за разходи за персонал по съответните бюджети на ведомствата.
18.10.2017, 14:20 часа
1200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha