Бияч на свидетел по делото срещу Ценко Чоков се отърва от затвора /снимки/

Бияч на свидетел по делото срещу Ценко Чоков се отърва от затвора /снимки/ Валентин Петков, който в края на август преби жестоко свидетел по делото в спецсъда срещу кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков, сключи споразумение с прокуратурата и се отърва с условна присъда, научи BulNews.bg.
Делото срещу Петков, който смля от бой Емил Марков, се гледа преди дни в районният съд в Бяла Слатина, където биячът се призна за виновен в побоя.
Припомняме, че Марков бе брутално пребит с метална тръба от Петков в центъра на размирното Галиче. След зверското меле потърпевшият бе с пукнат череп, счупена ръка и множество други травми. Малко след нападението близките на Марков заявиха, че той е бил заплашван и притискан да се откаже да свидетелства против Чоков. Въпреки побоя обаче той разказа пред специализирания наказателен съд с подробности за тормоза, на който бил подложен от Ценко Чоков и хората му и за последните събития в селото, при които гардовете от охранителната фирма на техните имоти се опитали да го отстранят от делото.
Наказанието на бияча е една година затвор с отложено изпълнение на присъдата за срок от 4 години. Той ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 381 лева. Определението е окончателно.
19.10.2017, 08:30 часа
2899 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha