Издириха 91 деца отпаднали от училище във Видинско

Издириха 91 деца отпаднали от училище във Видинско Над 1450 адреса в област Видин са проверили до сега екипите, които трябва да установят и върнат в училище децата, отпаднали от системата на задължителното образование. 22 екипа са сформирани в региона по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици. Установени са 91 деца, които не са посещавали училище, каза началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.
„Голяма част от децата отсъстват. Ние установяваме, че по-голямата част от децата не живеят в страната, т .е те са в чужбина. От информацията, която имаме можем да кажем, че за 91 от децата е записано, че ще посетят училище“, каза Асенова.
На 23 октомври ще има обратна информация от директорите на училища колко деца действително са записани, каза още Веселка Асенова.
"Надявам се, че все по-малко средата ще става причина за отпадане на децата от училище. Ние ще оказваме влияние и ще опитаме да ги социализираме да започнат да се приобщават всички и да отидат в училище, защото това е европейската стратегия, стратегията на министерството и респективно нашата стратегия- механизъм по обхвата на деца в задължителна учебна възраст", поясни Асенова.
19 деца са отпаднали от училище през миналата учебна година. За осем от тях причината са натрупани неизвинени отсъствия. В 11 от случаите са посочени семейни причини.
19.10.2017, 12:25 часа
1864 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha