Искаме да останете и след Брекзит, обяви Лондон на гражданите от ЕС

Искаме да останете и след Брекзит, обяви Лондон на гражданите от ЕС Искаме да останете в страната и след Брекзит, обяви Лондон на гражданите от ЕС, които живеят и работят легално във Великобритания. Това пише в отворено писмо британският премиер Тереза Мей, цитирано от News.bg.
В него тя се обръща към около 3 млн. души, граждани на страни-членки.
Техният статут и място в страната и обществото е един от най-сложните въпроси за британските власти преди и след референдума за членство в ЕС.
Писмото ще бъде публикувано в страницата на Мей във Фейсбук.
Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обединиха на срещата си вчера около това, че дискусиите около “развода” трябва да бъдат ускорени през следващите месеци.
Припомняме, че в средата на миналата седмица главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви на пресконференция, че преговорите с Великобритания са в задънена улица.
Преговорите през миналата седмица приключиха без реален резултат, след като Лондон не се ангажира с конкретна сума за уреждане на финансовите въпроси с Брюксел, което според Барние е “обезпокоителна” безизходица. Брюксел отказва да преминат към втората фаза, а именно започване на преговори за бъдещите търговски отношения, докато не се уредят три ключови въпроса: финансовите задължения, правата на гражданите на ЕС на Острова и ирландската граница.
19.10.2017, 16:25 часа
432 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha