Продължават проверките за вирусен хепатит в Монтана

Продължават проверките за вирусен хепатит в Монтана Допълнителни изследвания ще се направят на пет деца от монтанския квартал “Кошарник”, които са със съмнение за вирусен хепатит “А”. 
“Серологичните изследвания не са потвърдили заболяването и ще бъдат направени допълнителни”, съобщи д-р Мария Каменова, заместник директор на Регионалната здравна инспекция в Монтана. Децата се настанени за лечение в болницата в Монтана. От началото на септември до сега в “Кошарник” са доказани три случая на болни деца от хепатит “А”. Взети са всички мерки, но ако се докажат, че и тези пет са носители на заразата ще има нови мерки.
"Много е дълъг инкубационният период, повече от месец. Ако има нови заразени в момента, те все още нямат клиника и нямат оплаквания. Не говоря за тези, които са контактни и са изследвани, говоря за други лица, които са били по един или друг повод в контакт със заболелите лица. Самият начин на живот и общуването на хората е от много съществено значение, техните битови навици и затова в места, където има струпване на голяма група от населението, консумиране на една и съща храна, пиене на вода от един и същи съд, създава благоприятни условия инфекцията да се разпространява", допълни Каменова.
19.10.2017, 16:37 часа
1160 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha