Командири на "Ислямска държава" бягат от Сирия в Турция

Командири на "Ислямска държава" бягат от Сирия в Турция Някои командири на "Ислямска държава" са се промъкнали в Турция от съседна Сирия, след като джихадистите претърпяха тежки поражения в разкъсваната от война страна, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.
Неуточнен брой сирийски и чуждестранни джихадисти са избягали от бившите крепости на ИД Ракка и Дейр аз Зур и са пресекли турската граница през последните няколко седмици, посочва неправителствената организация, базирана във Великобритания, предава БТА.
За да си осигурят бягство в Турция, джихадистките командири са плащали между 20 000 и 30 000 долара на контрабандисти от райони в северната сирийска провинция Алепо, контролирани от подкрепяни от Турция сирийски бунтовници, допълва организацията без повече подробности.
Днес в Ракка ще се състои официална церемония по случай освобождаването на града след четиримесечна офанзива на арабско-кюрдски сили с подкрепата на САЩ. Саудитският в. "Оказ" съобщи, че държавният министър по въпросите на Персийския залив към Министерството на външните работи на Саудитска Арабия Тамер ас Сабхан ще присъства на церемонията. Министърът, който вече е в Ракка, обсъди с местните власти ролята на Рияд във възстановяването на града.
20.10.2017, 09:30 часа
733 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha