НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета

НС дава 170 бона за тефтерчета, календарчета, картончета Тефтерчета, календарчета, картончета... За такива печатни материали парламентът ще похарчи близо 170 хиляди лева, защото били нужни за предстоящото председателство на България на ЕС.
Вече е пусната обществената поръчка, за да се намери фирма, която да се погрижи за доброто представяне на народните избраници пред колегите им от Европа, когато се срещат с тях на форуми и конференции.
Парите, които ще дойдат от бюджета на парламента по това перо, са 142 000 лева без ДДС. Отделно министерството за европредседателството ни е отпуснало 27 хиляди лева на Народното събрание за изработката и брандирането на промоционални материали.
Така че сумата за отпечатването изданията и материали достига 169 000 лева без ДДС, а фирмата, която ще спечели обществената поръчка, ще е тази, която предложи най-ниската цена.
Изискването на парламента е печатните материали да имат сходства в дизайна и еднотипност на визията, за да са лесно разпознаваеми и идентифициращи институцията.
В заданието е посочено,че не е целесъобразно материалите да бъдат с различно качество и с различна визия, а целта е всички крайни продукти да са професионално изработени.
Едното от изданията, нужно на Народното събрание, е четириезичен речник на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на ЕС за 2018 г. То ще е на български, английски, френски и немски език.
20.10.2017, 10:18 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha