Творци отбелязаха 65 години от основаването на Литературната група в Мездра

Творци отбелязаха 65 години от основаването на Литературната група в Мездра Със съвместно литературно четене творци от общините Мездра и Роман отбелязаха 65 години от основаването на Литературната група в Община Мездра. Мероприятието се проведе в НЧ „Просвета 1925“-Мездра.
В началото секретарят на Литературен клуб „Христо Ботев“  в Мездра Павлина Русева поздрави присъстващите и им пожела много здраве и творческо вдъхновение. Дългогодишният председател на клуба Светла Дамяновска представи обзорен материал за литературната група в общината, в който бе отбелязан приносът на всеки творец през годините.
„Историята на Мездренската литературна група е с отворен финал и това е хубаво, защото надявам се още дълго в Летописната книга на община Мездра ще се вписват факти от творческия ни живот, които ще са повод за гордост и заслужено самочувствие и за нас, и за ръководството на Общината. Защото Групата е мястото, където се срещат литературните поколения, където взаимодействието на традиции и модерни тенденции оформя лицето на съвременното изкуство. А Общината ни има нужда от своите посланици в литературните среди на България.“, каза Светла Дамяновска.
Председателят на литературния клуб в Роман Ивет Симеонова отбеляза, че от години творците в Мездра и Роман са свързани:
„Искам да изкажа своята признателност на г-жа Дамяновска и на всички Вас, че отново ни поканихте да споделим вашия празник. С присъщия ви поетичен дух и ентусиазъм за пореден път сте наш вдъхновител ни показвате как се поддържа жива традицията.“, каза Ивет Симеонова.
Представителите на литературния клуб в Мездра Светла Дамяновска, Павлина Русева, Виолета Генова, Теодора Василева, Рени Митева, Иванка Начева, Калин Топалски и Надежда Нинова зарадваха гостите с представяне на свои творби.
Ивет Симеонова, Ана Бенчева, Надежда Михайлова и Маргарита Корчева от Роман също прочетоха свои творби и споделиха какво ги вдъхновява да творят.
По време на поетичната вечер бе представен и Алманаха "Ескус",отпечатан в общински вестник "Мездра XXI век", брой 20/2017г.
20.10.2017, 15:14 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha