Булевард "Хаджи Димитър" в Монтана е напълно обновен

Булевард "Хаджи Димитър" в Монтана е напълно обновен До края на октомври приключва основният ремонт на булевард "Хаджи Димитър", съобщи кметът на Монтана Златко Живков. Различен вид от останалите градски артерии придобива отсечката от общинския пазар до бензиностанцията на улица "Опълченска". Направена е нова улична настилка, сменени са тротоарите и бордюрите, възстановени са пешеходнта зона и зелените площи.
Това е вторият булевард, който сменя вида си тази година. Преди него бе обновен изцяло с нова асфалтова настилка на платната и тротоарите булевард "Христо Ботев". Участъкът от железопътната гара до канала "Парта" придоби съвременен вид. Обновлението ще продължи догодина, като ремонтите ще стигнат до автомобилния пазар. Двупосочното движение по "Хаджи Димитър" е запазено с изградени велоалеи и ново осветление.
Средствата за ремонта на булеварда, вече с европейски облик, са по проект на общината, финансиран от програма "Региони в растеж". Алеята е с дължина 580 метра и площ 14 500 кв.метра. Стойността на ремонта е 600 000 лева.
21.10.2017, 09:35 часа
3642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha