Калоян Паргов: БСП да се готви за предсрочни избори, защото победата й не е сигурна

Калоян Паргов: БСП да се готви за предсрочни избори, защото победата й не е сигурна БСП да се готви за предсрочни избори след европредседателството, предупреди лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в доклада си пред делегатите на градската конференция на БСП. Паргов не скри, че на този етап партията не е готова да ги спечели.
"За първи път имаме държавно управление, което мисли през призмата на календарно полугодие, а след председателството на ЕС въпросът за предсрочни избори ще стане отново актуален. Дали сме готови?, попита Паргов. И си отговори: "Победата на следващите избори на този етап изглежда несигурна".
В присъствието на соцлидера Корнелия Нинова шефът на БСП-София отправи критики към поведението на БСП като опозиция на ГЕРБ в момента. Според него не е достатъчно социалистите само да показват недъзите на управляващите, а да излизат с алтернативни предложения и политики. "Подготвени ли сме да управляваме с професионализъм? Алтернативата е не само да отстраним ГЕРБ от власт, а какво ще направим различно и по-добро от сегашното управление. Защо опитът ни да действаме реактивно не е достатъчен - създаваме усещане, че се плъзгаме по повърхността", критичен беше столичният червен лидер. БСП да внимава, защото може да се изкуши да остане на повърхността на злободневните събития, разчитайки само, че негодуванието от ГЕРБ ще я доведе на власт, предупреди още Калоян Паргов.
"Да показваш греховете на другия не е достатъчно. Общественото отношение към управляващите се влошава, но то не прераства в подкрепа за нас. Таванът се запазва", върна социалистите в реалността лидерът на БСП-София.
Той обобщи, че социалистите трябва да са готови да влязат в непрестанен предизборен процес, защото след евентуалните предсрочни избори ще дойдат европейските и местните. "Това ни поставя в състояние на постоянна предизборна кампания", каза Паргов и натърти, че няма да има резултат само от един месец партийна работа.
Червените ще търсят своя Румен Радев за кандидат-кмет на София, каза още лидерът на столичната БСП.
"Трябва ни именно такава личност за кмет на София, каквато беше Румен Радев за президент, личност, която да ни извади от политическата изолация в София вече 28 години", посочи Паргов.
Паргов се спря и на вътрешнопартийното напрежение, като напомни, че то шества в БСП от години - едната теза била, че е естествено състояние на партията, другата - че вътрешни опоненти няма. В същото време Паргов констатира, че противоборствата изобщо не са на идейна основа и намекна за чистките на соцлидера преди изборите и през промените в устава.
"Но ако промяната се състои в разгонване на този или онзи, заради едни или други неща, едва ли ще бъде позитивното послание. Скандалите ни не са на идейна основа", отсече Паргов.
Точно преди да влезе на конферленцията пък предшественикът на Паргов - Румен Овчаров, продължи острия тон към Нинова още от пленума миналата седмица. Овчаров коментира пред медиите, че тя се вслушва само в съветите на няколко човека, но не чува хората в партията.
21.10.2017, 14:53 часа
872 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha