Стотици хиляди българи не живеят пълноценно, защото нямат пари за протези

Стотици хиляди българи не живеят пълноценно, защото нямат пари за протези Стоматолозите сигнализират, че и догодина възрастните хора няма да получат безплатни зъбни протези по Здравната каса.Стотици хиляди в момента не могат да живеят пълноценно, защото нямат пари за протеза.
Българският зъболекарски съюз изчислява, че Касата трябва да отпусне допълнително близо 43 милиона лева, които в момента не са включени в проектобюджета.Да се грижим за зъбите си на младини, за да ни служат на старини. Това е принципът, който зъболекарите обясняват на младежите.За възрастните Касата плаща само за вадене на зъб или пломба, но не и за протези.
Проектобюджетът на Касата предвижда 156 милиона лева за дентална помощ. Зъболекарският съюз изчислява, че парите са колкото миналата година и не включат протези, предаде бтв.Това не е логично! Защото да нямаш зъби – нито можеш да се усмихваш, нито можеш да говориш, нито можеш да дъвчеш”, коментира д-р Николай Шарков, от Български зъболекарски съюз.Разпределението на парите за здраве ще се обсъжда още до приемането му.
22.10.2017, 08:30 часа
1247 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha