Общински съветник предлага гратисен период за престой платената зона по ул. „Христо Ботев" във Враца

Общински съветник предлага гратисен период за престой платената зона по ул. „Христо Ботев" във Враца С цел улеснение на гражданите и юридическите лица, ползващи услугите на ОП „Паркинги и гаражи“-Враца, общинският съветник д-р Здравко Златев предлага проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона – гр. Враца (Приета с Решение №125/29.05.2008 г. на ОбС Враца, с последващи изменения и допълнения), с който се предвижда въвеждане на двадесет минутен гратисен период за престой в новосъздадената денонощна зона за платено паркиране по ул. „Христо Ботев”, гр. Враца.
Основната причина за предложеното изменение е наличието на множество търговски обекти в района на посочената зона за платено паркиране, включително банкова институция, чиято дейност се затруднява от въведеното изискване за заплащане на достъпа по ул. „Христо Ботев”. В този смисъл преследваната цел се обуславя с предвижданото облекчаване на представителите на местния  бизнес, който внасят суми в брой в банката, находяща се в зоната, по-облекченото движение на инкасо автомобилите, както и доставчиците и клиентите на магазините в тази част на град Враца.
За прилагането на измененията и допълненията в Наредбата не са необходими допълнителни финансови средства от бюджета на Община Враца.
22.10.2017, 12:05 часа
1439 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha