Засякоха нов софтуер за кражби от банкомат

Засякоха нов софтуер за кражби от банкомат Cutlet Maker е интелигентно решение и ускорява операцията
Престъпниците имат на разположение нов, по-интелигентен софтуер за кражба от банкомати
Нов софтуерен комплект помага на престъпниците при кражба на пари от банкомат, алармира тази седмица компанията за сигурност Лаборатория Касперски. Злонамерената програма се нарича Cutlet Maker.
За извършване на кражбата, престъпниците трябва да получат достъп до USB порта на банкомата, след което да използват последователно няколко софтуерни инструмента, поясняват от Касперски.
В състава на Cutlet Maker влиза специален модул Stimulator, който показва наличностите от банкноти в касетите на ATM машината. Това позволява на престъпниците да изберат клетката с най-голяма сума пари, вместо да действат на сляпо, претърсвайки касетите една след друга, и по този начин да пестят време, респ. намаляват риска да бъдат заловени на мястото на кражбата.
още по темата 
Ситуацията се влошава и от това, че Cutlet Maker се предлага на интернет пазара. Цената на софтуерния комплект заедно с ръководство от постъпкови инструкции е $5000. Дори и неопитни престъпници могат да се възползват от програмата.
Все още не е ясно кой стои зад разработката на Cutlet Maker. Но анализът на Касперски показва, че за създателите на този нов софтуер английският език не е роден. Липсва също информация за разпространението и щетите от злонамерената програма.
22.10.2017, 13:20 часа
895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha