Идва краят на топлите дни, скоро студът ни връхлита и сняг ще затрупа страната

Идва краят на топлите дни, скоро студът ни връхлита и сняг ще затрупа страната В първите дни на ноември ще се задържи топло време. Ще има разкъсана облачност, в планините ще грее слънце, но в равнините ще има мъгла, която ще задържа температурите по-ниски. реклама Дългосрочната прогноза за ноември е за температури, които ще се движат между 4 и 9 градуса, а във високите полета между 2 и 6 градуса.
Месечните количества валежи ще се движат около нормата, като за страната ,тя е 35-75 литра на квадратен метър, в планините 75 -105 литра на квадратен метър. Най-ниските температури през месец ноември ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните температури ще са между 14 и 21 градуса. Очаква се динамика на атмосферните процеси. Ще има условия за превалявания. Но времето като цяло ще се задържи топло. Слабо понижение на температурите в края на първото десетдневие на ноември. В началото на второто десетдневие на месеца ще има превалявания от дъжд, това ще донесе понижение на температурите, но със спирането на валежите и температурите ще тръгнат нагоре около 14 ноември.
Мъгливо време в равнините и слънчево в планините. Около 19-20 ноември ще започне заоблачаване, което ще донесе дъжд, температурите ще се понижат. През третото десетдневие на ноември температурите ще останат ниски. Ще вали дъжд, а в Северна България и по високите полета на Западна България ще има сняг. На места ще има временно спиране на снеговалежа. Около 28-30 ноември в цялата страна ще завали сняг и температурите ще продължат да падат.
22.10.2017, 15:35 часа
3686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha