"Старт Н" /Криводол/ спечели раликроса във Видин и Държавния шампионат

"Старт Н" /Криводол/ спечели раликроса във Видин и Държавния шампионат Видин бе домакин на последния, 7-и, кръг на Държавния шампионат по раликрос. Състезанието се проведе на пистата на бившето летище края село Иново. Участваха 25 екипажа от 5 автомобилни клуба в страната - Ботевград, Видин, Враца, Монтана и Криводол. 
В Дивизия 3 първото място спечели Методи Тодоров от АМК „Старт Н Криводол”, на второ и трето се подредиха Момчил Младенов и Лъчезар Петров от АСК „Жико-Моторспорт”; в Дивизия 2 победител е Владимир Димитров от АМК – Ботевград, следван от Иван Иванов и Пламен Цветанов от АСК „Жико-Моторспорт”; в Дивизия 1 първи е Светослав Манастирски - АМК „Старт Н Криводол”, а на втора и трета позиция са Емил Минчев - АМК „Старт Н Криводол” и Мирослав Цветанов - АСК „Жико-Моторспорт”. В отборното класиране победител е АМК „Старт Н Криводол”, след него се наредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК - Ботевград. По традиция бе връчена купа „Лада”, като с нея бяха удостоени Лъчезар Петров от АСК „Жико-Моторспорт”, Цветелин Велков от АМК „Старт Н Криводол” и Данко Алексиев от АСК „Жико-Моторспорт”, който за първи път участва в състезанието и печели първата си награда.  Отличията връчи заместник- кметът Венци Пасков. 
След последния кръг стана ясно и генералното класиране. Отборен победител на тазгодишния сезон е "Старт Н Криводол", "Жико Моторспорт" остана на втора позиция.
Раликрос „Видин 2017“ се организира от Община Видин, Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ и Българската федерация по автомобилен спорт. Той се провежда в рамките на програмата, посветена на духовния празник на Видин - Димитровден.
22.10.2017, 19:13 часа
2054 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha