Неочаквано! Музиката е опасна и може да ни разболее

Неочаквано! Музиката е опасна и може да ни разболее Британската благотворителна организация Help Musicians UK оповести резултатите от проучване, поръчано от нея и извършено от University of Westminster. То е и най-мащабното подобно проучване, проведено сред 2200 музиканти и ръководено от университетските специалисти Сали-Ан Грос и д-р Джордж Мъсгрейв.Темата на изследването е пределно ясна – „Възможно ли е музиката да ни разболее?“,
Ясният отговор е – „Да, определено“. Сред основните изводи е, че музикантите е три пъти по-вероятно да страдат от депресия в сравнение със средностатистическите британски граждани, пише vesti.bg.
Причина за това са най-вече постоянните притеснения за пари, непрекъснатата смяна на работа, за да може музикантите да пътуват на турнета, затруднените контакти със семейството и интимния партньор.
„Това изследване ни помага да разберем сложната връзка между условията на работа на музикантите и тяхното психично здраве“, обясняват авторите на изследването Грос и Мъсгрейв.
Вследствие от тревожните заключения от изследването, Help Musicians UK ще стартира програмата Music Minds Matter, включваща 24-часова гореща линия за здравна помощ на музиканти. 
23.10.2017, 08:20 часа
905 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha