Ценко Чоков обжалва решението на избирателната комисия за свалянето му от кметския пост

Ценко Чоков обжалва решението на избирателната комисия за свалянето му от кметския пост В Административен съд – Враца е образувано адм. дело № 713 по описа на съда за 2017 г. на основание постъпила жалба от кмета на кметството в село Галиче, против Решение № 227/06.10.2017 г. на Общинска избирателна комисия – Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му, съобщиха от административния съд.
Припомняме, че с Решение № 225 от 03.05.2017 г. ОИК – Бяла Слатина отказа да прекрати предсрочно пълномощията на кмета и след протест на Административния ръководител на Районна прокуратура – Бяла Слатина, Административен съд – Враца го отмени като незаконосъобразно. Решението на съда беше атакувано в законоустановения срок пред Върховен административен съд с мотиви за неправилност и незаконосъобразност и с искане за неговата отмяна. С решение № 11695 от 04.10.2017 г. Върховните магистрати оставиха в сила решението на Административен съд – Враца, като правилно, обосновано и законосъобразно и дадоха указания на ОИК – Бяла Слатина да предприеме действия за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на кметство с. Галиче, поради неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец.
Предявената жалба, с която сега е сезиран Административен съд – Враца е редовна от формална страна, постъпила е в установения от закона преклузивен срок, от страна която има правен интерес от обжалването, поради което е и процесуално допустима.За да се произнесе съдът и по основателността и, с определение делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 25.10.2017 г. от 11 часа.
23.10.2017, 11:10 часа
2295 1
Коментари

Боклук

23.10.2017, 21:03 часа
...Син съм на земя прекрасна , син съм на идиотско племе... Къде си Круме...българин да се наричам - не ща да го чувам вече . Раждайте ! Ценко Чоков Ви очаква , блаженни ...Държава ....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha