Най-добрите филмови постери на всички времена

Най-добрите филмови постери на всички времена Отвъд маркетинга, филмовите афиши представляват своебразни произведения на изкуството, сътворени от най-добрите илюстратори и дизайнери с находчиви идеи, оригинални виждания и усет за естетика.
С оглед на всичко това кой е най-запомнящият се постер на всички времена? Според класация на сп. "Емпайър" първенец е плакатът на "Челюсти".
Опростен, но същевременно внушително пресъздаващ страховитото послание на хитовия филм от 1975 г., режисиран от Стивън Спилбърг, афишът на "Челюсти" се е запечатал в съзнанието на не едно поколение любители на киното.
На второ място съставителите на класацията поставят постера на "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот", следван от този на "Междузвездни войни".
В челната десетка сп. "Емпайър" класира още плакатите на "Извънземното", "Шемет", "Пришълецът", "Джурасик парк", "Мълчанието на агнетата", "Американски прелести" и "Завръщане в бъдещето".
В Топ 50 на най-добрите филмови плакати намират място и тези на продукции като "Кръстникът", "Криминале", "Ловци на духове", "Трейнспотинг", "Блейд Рънър", "Батман", "Взвод", "Отнесени от вихъра", "Метрополис", "Апокалипсис сега", "Закуска в Тифани". 
23.10.2017, 16:01 часа
678 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha