Общинските съветници в Монтана одобриха куп нови такси

Общинските съветници в Монтана одобриха куп нови такси Общинските съветници в Монтана одобриха нови такси за специално ползване на общински пътища. Така издаването на разрешение за ползване на пътища от общинската мрежа ще са между 40 и 200 лв. За изграждане на крайпътен обект – преместваем, единичен или комплекс от два, три и повече обекта - от 60 до 180 лв. Тук влизат и газстанция, автосервиз, автомивка, охраняем паркинг, както и търговски обекти. За издаване на разрешение за провеждане на състезания и други, които налагат спиране на движението таксата е 150 лв/час, за отклоняване на движението,  както и за ремонтни дейности 25-50 лв на ден.
За експлоатация на търговски  крайпътен обект, включително бензиностанция  и пътна връзка към него от 250 до 1 500 лв. За рекламни крайпътни съоръжения таксите са от 90 до 160 лв.
Съветниците одобриха продажби на общински имоти, между тях две второстепенни улици с площ от близо 13 дка в промишлената зона на града, които фирма ЕМКО иска да купи. Преди да бъде одобрена продажбата, с гласуване  улиците бяха преобразувани от публична в частна общинска собственост. Според оценката стойността е новообразувания парцел е 390 000 лв.
Друг новообразуван имот, с площ 6 дка, образуван след делба между община Монтана и фирма „Стройкерамика” също ще бъде обявен за продажба. Оценен е на 198 000 лв.
Съветници одобриха и промяна на наименованията на социалните услуги в общината. Те са общо 11 и решението трябва да бъде одобрено от Агенцията за социално подпомагане.
В питане към кмета на общината д-р Людмил Антов, който е председател на Постоянната комисия по обществен ред, борба с корупцията, организация на движението и жалбите на гражданите, поиска писмен отговор за организацията на движението в града. Той се позова на сигнали от граждани, според които в спирането, паркирането, товарно-разтоварни дейности и престоя на автомобили цари “хаос и безредие”. Д-р Антов настоя за информация, колко акта и наказателни  постановления за нарушения са издадени от общината и на каква стойност. По негови данни в централната градска част има 486 незаконни гаража, изградени върху 15 000 кв м. “Ако на тази площ се изградят паркинги или гаражи по законов ред, те биха стигнали за 1500 автомобила“, каза д-р Антов.
В отговор кметът на Монтана Златко Живков заяви, че “на никого не се прощава” и ежедневно общината налага санкции. “Неправилното спиране и паркиране е характерно за всички големи градове в страната”, отбеляза той.
25.10.2017, 08:50 часа
2218 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha