Съдът разглежда жалбата на Ценко Чоков срещу свалянето му от кметския пост

Съдът разглежда жалбата на Ценко Чоков срещу свалянето му от кметския пост Административният съд във Враца разглежда жалбата на Ценко Чоков против Решение № 227/06.10.2017 г. на Общинска избирателна комисия – Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му, научи BulNews.bg.
Днес магистратите дадоха ход на делото, образувано по молбата му и във вторник ще стане ясно дали тя ще бъде уважена или не.
Припомняме, че на 4 октомври Върховен административен съд  остави в сила решение на врачанския административен съд за отстраняването на Чоков от кметския пост. Върховните магистрати дадоха указания на ОИК – Бяла Слатина да предприеме действия за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на кметство с. Галиче, поради неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец.
Предявената жалба, с която сега е сезиран Административен съд – Враца е редовна от формална страна, постъпила е в установения от закона преклузивен срок, от страна която има правен интерес от обжалването, поради което е и процесуално допустима. 
25.10.2017, 12:50 часа
736 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha