ДПС внесе закон за КТБ с единствена цел оправдаването на Делян Пеевски

ДПС внесе закон за КТБ с единствена цел оправдаването на Делян Пеевски ДПС внесе в деловодството на парламента проект за изменение на Закона за банковата несъстоятелност. Екипът, който работи по законопроекта е Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев.
„Мотивите за изготвянето му е случилото се с КТБ и нейните активи след обявяването й под особен надзор на 21 юни 2014 г. досега. Това е процес, който е известен в публичното пространство като вторично разграбване на активите на КТБ. Този процес прочете през тези години и това се случи поради различни причини“, заяви Йордан Цонев.
Той призна, че "грешки" на квесторите и техни неправомерни десйтвия са довели до разграбването на КТБ, но не спомена и дума за това кой всъщност предизвика фалита на банката.
По-нататък Цонев издаде коя всъщност е главната причина за внасянето на промените-"манипулациите, че Делаян Пеевски участва в разграбването на банката".
"Той не е участвал нито в управлението на банката, нито в управлението на банковия надзор, нито по някакъв начин юридически е спомогнал за това, което се случи в КТБ. Видя се, че тези обвинения са необосновани, започнаха да се тиражират нови манипулации относно процеса на вторично ограбване. Това е отговорът на Делян Пеевски и на нашата ПГ, защото той е част от нея“, уточни Цонев.
Така лъсна основният мотив на вносителите- да се изработи алиби на депутата Пеевски, а дали законът има някаква стойност, предстои да разберем от коментарите на юристи. На първи прочит обаче прави впечатление, че в предложените промени е заложен принципът на обратното действие, който винаги може да бъде атакуван пред Конституционния съд и обявен за недействителен.
Повечето от текстовете в проекта просто повтарят с леки корекции вече съществуващи положения в Закона за банковата несъстоятелност и не дават възможност да се стигне до причините за фалита на КТБ, както и до виновните за това лица.   
26.10.2017, 16:07 часа
953 1
Коментари

gerb

27.10.2017, 11:36 часа
вечна дружба между герб и дпс
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha