Мустафа Карадайъ: Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет!

Мустафа Карадайъ: Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет! Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или на цялото правителство, заяви на брифинг в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
Карадайъ представи писмо, което ДПС адресира до европейските институции и до партньорите си. „Писмото ни е израз на нашата загриженост за бъдещето на страната и то е в интерес на държавата, защото призовахме ГЕРБ да предприемат решителни действия относно националистите. Както всички знаем, предприети действия няма. Не само това – няма и позиции.
Отговорност на всички партии от демократичния спектър, както и на цялото демократично общество е да противодейства на участие на националисти и ксенофоби във властта. При липса на позиция и действия в страната ние сме принудени да поставим въпроса на вниманието на европейските институции“, каза Карадайъ.
Той обясни, че в писмото от ДПС изразяват своята тревога от надигащия се национализъм в Европа и отбелязват, че докато в Европа системните партии избягват да се коалират, като отговорна партия ДПС не може да остави тези въпроси без последици.
„Ще продължим да поставяме въпроса и ще участваме в общи действия за пресичане на явлението в Европа и в частност в България. Чухме скоро и изявлението на председателя на парламента на Гърция. То беше също в тази посока“, каза Карадайъ.
Той коментира и присъдата на вицепремиера Валери Симеонов за обида на ромите: „Това го разбрахме от медиите. Не само това – от медиите разбрахме и за оградата, и за каналджийството. И какъв е резултатът – обявиха оградата за обект с национално значение. От медиите разбираме и за други съдебни решения и то влезли в сила. Решение на ВАС от 2015 г. за премахване на незаконно строителство в Бургас. Фирма, представлявана от управителя В. С.
Пак от медиите разбираме и за друго решение на ВАС от 2013 г. за премахване на незаконен строеж в Смолянски регион, в Златоград. Става въпрос за телевизия „Скат“.
Но медиите поставят и още ред въпроси – въпрос, който е поставен от медиите, ще ви изчета заглавието от 27 юни 2017 г.: „Скандал Валери Симеонов строи незаконно край сараите си в Златоград, докато уж се бори с незаконното строителство“. Виждаме и действията му лятото на морето“, коментира Карадайъ.
Той коментира и друго заглавие: „Фирмата „Скат тв,. ООД“ на Валери Симеонов – нарушител на закона“. „Пак от медиите – „Законите не важат за вицето“. От 28 март 2014 г. малко по-стара публикация – „Кога Скат ще бутне незаконното си строителство в Златоград“, посочи Карадайъ.
„Какъв е резултатът, медиите питат, гражданите очакват, но докато медиите поставят въпроси резултатът какъв е? Заплаха към медиите и то обърнете внимание чрез официалния сайт на Министерски съвет. Изпълнили ли са тези решения? Явно като четем медиите, май не са. Вместо това обаче награда – вицепремиерски пост. Това ли е сигналът, който искаме да пращаме към обществото. Това ли е спазването на закона и еднакво от всички? Това ли е правовавата държава? Това ли са демократичните процедури? Доколкото знам, демократичните процедури народът така бил пожелал им адвокатстват от ГЕРБ и персонално г-н Цветанов. Това ли е пожелал народът, г-н Цветанов?“, попита Карадайъ.
Той обясни, че писмото на ДПС до европейските институции не е против държавата, а е израз на загриженост за бъдещето на държавата и за състоянието на демокрацията.
„Кой работи против държавата – ГЕРБ работи против държавата чрез включването на националистите във властта при наличието на всички тези факти, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес. В името на демокрацията и държавността, в името на европейските ценности ние призоваваме за решителни действия националистите вън от властта.
При наличието на това, което ви показваме тук, а и не само тук досега включително и от трибуната на Народното събрание и на всичко онова, на което сме свидетели в последно време – оставка“, заяви председателят на ДПС.
27.10.2017, 14:06 часа
1924 1
Коментари

???

27.10.2017, 14:44 часа
Разбрахме, че ДПС е загрижено за бъдещето на държавата, но не става ясно- на КОЯ държава...? И за кои националисти говори, българските или турските.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha