Валери Симеонов: БТВ е като инфантилен дебелак с ментални проблеми, пуснат в порцеланов магазин

Валери Симеонов: БТВ е като инфантилен дебелак с ментални проблеми, пуснат в порцеланов магазин "Какво е това "език на омразата"? Няма такъв термин, не е регламентирано такова понятие", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на телевизия България Он ер. Той коментира оставката, която му искат от ДПС.
"ДОСТ и ДПС с право ми искат оставката, защото те са политически сили, които са ощетени от това управление. Те искат да отстранят това управление, за да се докопат до властта, която за тях е хранилка, те не гледат на властта като на начин за решаване на проблемите на България, а като на хранилка", смята Симеонов.
Запитан как ще коментира думите на лидера на ДОСТ Лютви Местан, че трябва да се признае турско малцинство в България, Валери Симеонов отговори с въпрос: "Кой беше Местан? Това не беше ли турския Жорж Ганчев? Да отвори конституцията, в българската конституция няма малцинства, да разбере къде се намира и да спре да обикаля турското посолство при всяка криза!"
В общото бърборене не се разбра дали държавата е била ощетена, коментира той скандала с оставката на здравния министър проф. Николай Петров.
Отстраняването на здравния министър проф. Никоай Петров е активно мероприятие, повтори Симеонов думите си от вчера. Министърът на здравеопазването подаде оставка след скандал за обществени поръчки, свързани с негови близки.
Той прокара забрана за регистриране на нови лечебни заведения и нови лекарства, припомни Симеонов „Тук има две огромни лобита. Едното е фармацефтичното лоби, фармацефтичната мафия, другото е лекарската мафия. Тези схеми биха могли да бъдат увредени. Това е единият вариант“, каза Валери Симеонов. Цялата биография на този човек беше хвърлена в канала, смята той.
„При такава безпрецедентна измишльотина, която нарекохте разследване, цялата биография на този човек беше хвърлена в мръсния канал. Човекът, който създава 60 години едно име, то беше похабено и обругано“, продължи Симеонов. По думите му това е било най-тежкото. „А неговите заслуги, а тези 200 млн. лв., с които той пое медицинска академия, докара я до нулата, изравни и изчисти всички тези дългове и направи брилянтно заведение, което е образец не само за България, но и за цяла Европа? Всичко това отиде някъде далече в миналото“, каза още вицепремиерът.
Но посочи, че има и втора причина - „България в последните години се управлява от две телевизии – БТВ и „Нова телевизия“. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние, опияняване от медийна власт, това е лошо. БТВ се изявява в този случай като инфантилен дебелак с ментални проблеми, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. Това е страшно, защото напоследък виждаме очернянето на хора без вина“.
„Също срещу мен беше предприета такава безпрецедентна атака, като бях обвинен, че съм заплашвал някакъв журналист от някакъв сутрешен блок. Поисках извинение, не го получих. Сега в момента са подготвени жалбите и ще бъдат осъдени тези медии. Всеки политик трябва да бъде твърд, безкомпромисен, да действа като мене с тези, които се опитват да ни диктуват дневния ред в живота. Дневният ред не се диктува от телевизионните студиа. Вой до небесата, че оградата е нестабилна, че един дъжд отнесе оградата, не беше тя отнесена, а пръстта под нея. С много медийно приказване може да се представи едва ли не като селски плет“, каза Симеонов. Така той защити отново позицията си от началото на месеца, когато отправи ултиматум до четири медии – БНТ, БНР, БТВ и „Нова телевизия“ да му се извинят, защото предали, че е упражнил натиск върху журналиста Виктор Николаев.
31.10.2017, 10:09 часа
1556 2
Коментари

Лекар

01.11.2017, 09:45 часа
Човека има проблем, но не си пие хапчетата.

Негодник

31.10.2017, 10:14 часа
Всеки мръшляк от който нищо не става става "патриот", а този е обазец!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha