Конфискуваха 24 млн. хапчета от ”дрогата на джихадиста”

Конфискуваха 24 млн. хапчета от ”дрогата на джихадиста” Чрез търговията с наркотика организацията финансирала терористичните си операции и използвала хапчетата за подготвяне на бойците си за битки, предадоха Ройтерс и ДПА. 
Трамодолът е обезболяващо средство и се нарича дрогата на джихадиста. Направеният от опиум наркотик е популярен сред бойците на ИД, защото вдига прага на болката и дава чувство за еуфория.
Според италианските власти лекарството е широко използвано от бойците на "Ислямска държава", за да увеличава издръжливостта им на натоварвания. 
Лекарства са конфискувани в южното пристанище Джоя Тауро. Уличната им цена е около 2 евро на таблетка, съобщиха италианските митници.
Лекарствата са пратка от Индия, а като крайна дестинация е била посочена Либия. Властите припомнят, че подобна пратка е конфискувана в Генуа преди половин година.
Продажбите на наркотици се ръководят пряко от групировката с цел финансиране на планираните терористични дейности по цял свят, заяви пред съда Федерико Кафиеро де Рахо, главен прокурор на Реджо ди Калабрия.
Полицейската акция е била координирана с отдела на прокуратурата в Реджо ди Калабрия, специализиран в борба с мафията. В разследването е участвала и Агенцията на САЩ за борба с наркотиците.
03.11.2017, 16:55 часа
739 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha