Кмет и доброволци ръка за ръка в благородна инициатива

Кмет и доброволци ръка за ръка в благородна инициатива Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и компютърни специалисти от SAP Labs България помогнаха с доброволен труд на възрастни хора в с. Царевец. 20-те ентусиасти бяха ангажирани с благоустройството на населеното място. Те метяха улици, събираха падналите листа от дърветата, цепиха дърва и почистваха градинките в дворовете на баби и дядовци.
Инж. Събков помогна и на група местни деца, които почистваха центъра на селото. Кметът събра падналите листа на ул.“Г. Димитров“ и помогна с изхвърлянето им, след което се присъедини и към останалите работни групи.
Компютърните специалисти бяха много ентусиазирани. Споделиха, че чувството да съдействат на възрастните хора е неописуемо. За някои работата на село не бе чужда, други пък за първи път извършваха подобни дейности.
IT специалистът Росен Кацаров за първи път в живота си цепи дърва, но сподели че му харесва:
„Първото нещо, което на мен и колегите ни направи впечатление, е спокойствието на село. То е дефицит, когато живееш в големия град. В Царевец виждаме хора, които имат нужда от помощ за на пръв поглед дребни, ежедневни неща, но непосилни за сам човек на възраст.“, каза Кацаров.
21-годишната Славена Теодосиева пък редом с мъжете от SAP Labs България помагаше на 88-годишната Вера Цолова. Младежите почистиха зеленчуковата градинка на бабата и нацепиха дърва. Младата дама вярва, че  това е добър начин да покажат уважение към хора, които цял живот са се трудили за България.
„8 часа от деня ни минава пред компютрите в офиса без да имаме физическа активност. Това, което правим днес е малко натоварващо, ако не си спортувал активно, но задоволството, че помагаш е изключително ценно.“, сподели Славена.
Помощта на компютърните специалисти предизвика сълзи от благодарност и умиление в душата на възрастните хора в с. Царевец.
„Безкрайно съм благодарна на тези работливи и добри деца. Никога не съм се съмнявала в младите хора. Вярвам, че те ще станат много по-добри от нас, възрастните“, каза през сълзи Вера Цолова.
От 2001г. близките на бабата живеят в САЩ. Всяка година идвали да я видят, но откакто се родили внуците, възрастната жена им ходи на гости. Чака с нетърпение другото лято, когато малчуганите за първи път ще я посетят на село.
В края на работния ден доброволците бяха почерпени от благодарните жители на селото. Инж. Генади Събков лично благодари на компютърните специалисти за помощта към възрастните жители на Общината.
„Впечатлен съм от емоцията и ентусиазма на тези млади хора, които са загърбили уюта и ежедневните си проблеми в големия град и са дошли тук, за да изпитат удоволствието от това да помогнат на хора, изпаднали в беда. Видях, че те изпитват великолепно задоволство.“, сподели инж.Събков.
04.11.2017, 10:40 часа
1596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha