Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София

Полицаи с внезапни проверки: Дирят каруци из София Прокуратурата възложи на СДВР да прави внезапни проверки на каруците в столицата. Софийската градска прокуратура се е самосезирала по повод данни за извършвани нарушения от водачи на каруци на правилата за движение по пътищата, както и на правилата за защита на животните и на законоустановените ветеринарно-медицински изисквания, съобщиха от държавното обвинение.
На полицията е указано да установява дали движещите се ППС с животинска тяга са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н. Ще се дебне и дали каруци навлизат за движение в широкия център на града, както и разполагат ли водачите на ППС с животинска тяга с регистрационен талон. Полицаите трябва да проверяват и дали каруцарите притежават изискуемите документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните.
Прокуратурата е предписала при нужда да се търси съдействие от органите на Агенцията за безопасност на храните – гр. София (ОДБХ).
Потърсено е съдействие и от Столичната община, и от ОДБХ, като е указано да се подобри взаимодействието между компетентните контролни органи по противодействие на допусканите закононарушения, свързани с движението на каруци на територията на столицата.
Засилените проверки ще се извършват регулярно до края на годината, като при необходимост срокът им ще бъде продължен.
07.11.2017, 09:48 часа
825 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha