Червенокръстци и ротарианци подеха кампания за бездомните във Враца

Червенокръстци и ротарианци подеха кампания за бездомните във Враца От 01 декември 2017г. ОС на БЧК Враца, съвместно с Ротари клуб - Враца отново започва подпомагане на бездомните лица в града.
Проектът „Шанс за хората без дом“ на врачанската червенокръстка организация започна да се изпълнява в града през 2013г. От началото на проекта до момента са открити и картотекирани 73 човека без дом, пребиваващи в момента на интервюирането във Враца.
През последните четири години, в зимния период бездомните получаваха хранителни пакети от БЧК Враца, два пъти седмично, като количеството храна бе достатъчно за няколко дни.
Тази година към хуманната кауза на БЧК се присъедини Ротари клуб - Враца, осигурявайки половината от финансовия ресурс, нужен за закупуването на храни през два от най-студените месеци – декември и януари.
Областният съвет на БЧК Враца призовава гражданите и гостите на града, желаещи да помогнат хората, останали без дом като дарят готова за консумация, трайно пакетирана храна (например консерви с готови ястия, пастет, лютеница, бисквити и т.н.) в Секретариата, намираш се на адрес ул. „Кръстьо Българията“ 18А.
08.11.2017, 11:36 часа
980 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha