КЕВР иска да вдигне цената на водата във Враца, Престойски е против

КЕВР иска да вдигне цената на водата във Враца, Престойски е против Комисията за енергийно и водно регулиране иска да вдигне цената на водата във Враца, но управителят на местното ВиК дружество Ангел Престойски е твърдо против, научи BulNews.bg.
Днес Престойски е бил в столицата на открито заседание, на което е защитил бизнесплана на водното дружество и е заявил позицията си против увеличението на цените на ВиК услугите на територията на областта за периода 2017-2021 година. Въпреки позицията на управителя Ангел Престойски от КЕВР били категорични, че заложеното увеличение трябва да бъде изпълнено.
По предварителни разчети водата във Враца трябва да поскъпне с между 12 и 33%, като по-сериозно увеличението било предвидено за абонатите, които получават вода по гравитачен път.
Ако от ВиК-Враца не изпълнят заложеното увеличение ще бъдат санкционирани от комисията. За да избегне налагане на санкции и да запази сегашната цена на водата, Престойски ще изпрати писмо до областния управител Малина Николова и до кметовете на общините от Врачанско. В писмото ще поиска от Николова и кметовете да му позволят да работи на старите цени. Единствено с тяхно разрешение може да се избегне шоковото поскъпване на водата и налагането на санкции на ВиК-Враца.
Освен в града под Околчица, удвеличение на цената на водата се предвижда и в Бургас и Ямбол.
Окончателните решения за одобряване на бизнес плановете и цените на услугите на ВиК дружества ще бъдат взети на закрито заседание на КЕВР на 30.11.2017 г.
09.11.2017, 16:44 часа
2980 1
Коментари

Враца ще се ядоса!!!

09.11.2017, 19:00 часа
Излизаме на улицата и подкрепяме Престойски. Онзи мишок в София в КЕВР , човека на крадеца Иван Костов от Драгалевци да пие една студена врачанска вода и да си гледа пенсията. Да не го погнеме с тояги.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha