​Откриха уникална зала, копие на АЕЦ „Козлодуй“, във врачанския музей /снимки/

​Откриха уникална зала, копие на АЕЦ „Козлодуй“, във врачанския музей /снимки/ Днес директорът на регионалния исторически музей във Враца Георги Ганецовски и кметът Калин Каменов откриха умаленото копие на една от командните зали на АЕЦ Козлодуй в музея. На събитието присъстваха десетки видни гости, сред които и бивши директори на атомната централа.
Постоянната експозиция наречена „Първа атомна“ включва оригинални документи и материали за историята на първата българска атомна електроцентрала. По време на откриването на уникалната по рода си зала имаше и специално монтирана видеостена, на която се въртяха кадри от историята на АЕЦ „Козлодуй“. Изграждането на помещението се финансира изцяло от АЕЦ "Козлодуй".
Със създаването на тази зала, която е досущ като истинската, врачани и гостите на града ще могат да надзърнат какво наистина представлява централата и колко важна роля играе в атомната енергетика на страната.
Днес гостите бяха очаровани от пресъздаването на командната зала, която сякаш ги пренесе в друг свят, а директорът на музея Георги Ганецовски изрази голямата си благодарност към централата. Той покани всички жители и гости на града да се възползват от възможността да се докоснат до историята на атомната централа и да видят как наистина изглежда един команден блок отвътре. Посетители пък коментираха, че това е изживяване, което няма как да не те впечатли.
10.11.2017, 15:58 часа
6095 1
Коментари

Пеко Стойчев

12.11.2017, 16:25 часа
Пуснете хората на живо да разгледат старите БЩУ 1 до 4 блок за да видят с очите си какво богатство сме изгубили безвъзвратно. Там работих 33години и 6 месеца без нито един ден Болничен лист.Там се и Пенсионирах и вече 16 години не съжалявам за труда
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha