Ученици от Берковица участват в международна инициатива

Ученици от Берковица участват в международна инициатива В нова международна инициатива се включва берковското Първо основно училище "Н. Й. Вапцаров".
Учениците от школото, заедно със свои връстници от Испания, Италия, Полша и Турция, ще се учат да създават кратки филми, свързани с мястото ни в Европа.
Идеята е чрез тази нова дейност младежите да се учат да разбират другите, да осъзнават, че различието е ценно, да разширяват кръгозора си.
Освен тези чисто човешки ценности, участниците ще придобият много нови умения, свързани със знанията по езици, общуването, ориентирането в чужда среда, за създаване на сценарий, заснемане и монтаж на филм.
Инициативата е за две години. Учениците ще се срещнат четири пъти, а през останалото време ще работят в мултинационални групи чрез Скайп.
Накрая от изготвените филми ще се монтира общ, който ще съдържа знания за спецификите на всяка една от страните участнички. Всичко това е обединено под мотото "Европа ни обединява".
Средствата за реализацията на тази идея са осигурени по програмата "Еразъм +".Коледен базар ще радва монтанчани по празниците
Учениците вече започнаха първата си дейност - създаване на лого на проекта. Предложенията ще бъдат разгледани на първата официална среща на екипите. Тя ще се проведе от 27 ноември до 1 декември в Испания. 
13.11.2017, 15:04 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha