Ремонти на спортни зали, съоръжения и нови игрища са приоритет на община Враца за 2018 г.

Ремонти на спортни зали, съоръжения и нови игрища са приоритет на община Враца за 2018 г. Постигнатото през последната година по отношение на реновирането спортните обекти, е база върху която Община Враца  ще надгражда през 2018 година. Едни от приоритетните задачи в областта на спорта заложени в инвестиционната програма на Общината са цялостното завършване на покритата лекоатлетическа писта, поставяне на напоителна система на тренировъчния терен на стадион „Христо Ботев“, доизграждане на футболното игрище с изкуствена настилка и осветление, ремонт на закрития плувен басейн, подготвя се реконструкция на волейболната зала и зала „Вестител“, както и игрища в ПТГ „Н.Й.Вапцаров“ и с. Згоригрaд
През последната година  ПОФК „Ботев” /Враца/ се утвърди в професионалния футбол, което е един успех постигнат с много труд от страна на мениджърския екип и футболистите.
Близо 20 са организираните от Общината спортни прояви за последната година. Най-интересните сред тях са състезание за Деня на християнското семейство „Мама, татко и аз” , зимен спортно-туристически празник във Врачански балкан, общински детски лекоатлетически турнир „Лъвски скок” за ученици 3-4 клас, общински детски лекоатлетически турнир „Малки лъвчета” за ученици 1-2 клас,   Ботева алпиниада,международен турнир по баскетбол, поход-събор до местността „Речка” и т.н.
Масови спортни мероприятия бяха организирани и в селата от Общината: кв. Кулата – конни състезания; с. Баница – състезание по плуване; с. Згориград – народни борби.Публиката на всяка една от тези изяви бе многобройна, което е знак, че организаторите са намерили верния подход и са провокрали интерес.       
Община Враца ще продължи да подпомага спортните клубове в града съгласно Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове. Според нея средствата, определени в Спортната програма за клубовете се разпределят на база получените точки от предишната спортна година.
14.11.2017, 14:12 часа
642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha