„Паническо разстройство" - среща разговор с доц. Анна Маринова във врачанската библиотека

„Паническо разстройство" - среща разговор с доц. Анна Маринова във врачанската библиотека Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца представя първата книга на доц. Анна Маринова на 16 ноември /четвъртък/ от 18.30 ч. в отдел „Обща читалня”. Изданието е посветено на един от най-разпространените в съвременното общество психични проблеми – т.нар. паническо разстройство, състояние на повишена тревожност, съпътствано от панически атаки.
Книгата „Паническо разстройство. Диагностика, терапия и профилактика. Комуникативни техники и информираност“ разглежда ефективните методи за терапия на състоянието и начините за профилактика. В наръчника са включени и глави, посветени на някои от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват хората с паническо разстройство – недостатъчната информация, която получават от здравните специалисти, липсата на професионална комуникация и поведение и неразбирането от страна на семейство и приятели.
Изданието е предназначено да служи като практическо ръководство за здравни специалисти, психотерапевти и психолози и като учебно помагало за студенти по медицина, здравни грижи и психология. Едновременно с това наръчникът включва и множество съвети и техники за самопомощ при хора, страдащи от паническо разстройство.
Автор на книгата е доц. Анна Маринова – дм, психолог, журналист и преподавател във врачанския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет-София.
Изданието излиза под рецензията на академик проф. д-р Веселин Борисов и с научната консултация на психиатъра д-р Васил Женков. Илюстрациите към ръководството са дело също на врачански творец – Росен Найденов, който е известен художник, музикант и текстописец.
14.11.2017, 16:57 часа
826 0
loading...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha