Какви мъже харесват жените?

Какви мъже харесват жените? Жените се славят като по-разумния пол, но изследване на снимки на "сексапилни мъже в транспорта" показа, че и те са лекомислени, защото най-привлекателни за тях са мускулите и парите, пише вестник "Дейли мейл".
Желаещите качват на сайт снимки на привлекателни мъже, направени в лондонското метро. След това потребителите могат да коментират какво мислят за човека, да го одобрят или не. 
Признаците за заможност като скъп часовник или костюм, се смятат за много привлекателни от потребителите, както и добре оформените мускули на ръцете, гърдите и корема.
Класическите образи на "новия мъж" - държащ бебе, или на слабия интелектуалец, са много по-малко представени на сайта.
Анализ на снимките направиха учени от университетите на Ковънтри и Абъристуит. Изводът им е, че "привилегиите на белите мъже още са привлекателни за много жени и хомосексуални мъже". 
Сайтът е много популярен като има около 3000 посетители дневно, 40% от които са мъже. Съвсем малко мъже обаче са поискали снимката им да бъде свалена от него, каквато възможност съществува.
Според хората, които не одобряват сайта, той е проява на "обратен сексизъм", и ако снимките бяха на жени, надали щеше да съществува дълго.
15.11.2017, 15:06 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha